Basiskennis van de toepassing en kenmerken van CNC-draaibankverwerking

- 2021-12-13-

CNC-draaibankbewerking met numerieke besturing wordt in toenemende mate gebruikt in de moderne productie en heeft zijn onvergelijkbare voordelen ten opzichte van gewone draaibanken uitgeoefend.



CNC-draaibankverwerking met numerieke besturing heeft voornamelijk de volgende punten.


1. De transmissieketen van CNC-draaibankverwerking is kort. Vergeleken met gewone draaibanken, is de hoofdasaandrijving niet langer de verandering van het tandwielmechanisme van de motorriem, maar worden de transversale en longitudinale voedingen aangedreven door respectievelijk twee servomotoren en worden ze niet langer gebruikt. De transmissieketting is aanzienlijk ingekort voor traditionele onderdelen zoals wisselwielen en koppelingen.


2. Hoge stijfheid, om de hoge precisie van het numerieke besturingssysteem te evenaren, is de stijfheid van de CNC-bewerking van de numerieke besturingsdraaibank hoog, om te voldoen aan de hoge precisie-verwerkingsvereisten.


3. Sleep lichtjes, de gereedschapspaal (werktafel) wordt bewogen door een kogelschroefpaar, met lage wrijving en lichte beweging. De ondersteunende speciale lagers aan beide uiteinden van de schroef hebben een grotere drukhoek dan gewone lagers en worden geselecteerd bij het verlaten van de fabriek; het smeergedeelte van de CNC-draaibank wordt automatisch gesmeerd met olienevel. Door deze maatregelen is de bewerking van de CNC-draaibank gemakkelijker te verplaatsen.



Functies voor CNC-draaibankverwerking:


1. Hoge mate van automatisering kan de fysieke arbeidsintensiteit van de operator verminderen. Het bewerkingsproces van de CNC-draaibank wordt automatisch voltooid volgens het invoerprogramma. De operator hoeft alleen de gereedschapsinstelling te starten, het werkstuk te laden en te lossen en het gereedschap te wisselen. Tijdens het bewerkingsproces is de belangrijkste taak het observeren en begeleiden van de werking van de draaibank. Door het hoge technische gehalte van CNC-draaibanken wordt het mentale werk van de operator echter navenant verbeterd.

2. CNC-draaibankverwerkingsonderdelen hebben een hoge precisie en stabiele kwaliteit. De positioneringsnauwkeurigheid en herhaalde positioneringsnauwkeurigheid van CNC-draaibanken zijn erg hoog en het is gemakkelijker om de consistentie van een batch onderdelen te garanderen. Zolang het procesontwerp en de procedures correct en redelijk zijn, gekoppeld aan een zorgvuldige bediening, kan worden gegarandeerd dat de onderdelen een hoge bewerkingsnauwkeurigheid verkrijgen en gemakkelijk kunnen worden uitgelijnd. Het verwerkingsproces van de CNC-draaibank implementeert kwaliteitscontrole.

3. De verwerkingsefficiëntie van CNC-draaibanken is verbeterd. CNC-draaibankbewerking is in staat om meerdere bewerkingsoppervlakken opnieuw in opspanning te verwerken. Over het algemeen wordt alleen het eerste deel geïnspecteerd. Daarom kunnen veel tussenprocessen in de gewone draaibankbewerking, zoals kerven, maatinspectie, enz., Worden weggelaten, wat de hulptijd verkort. Bovendien, omdat de kwaliteit van de onderdelen die door de CNC-draaibank worden verwerkt stabiel is, brengt het gemak voor het daaropvolgende proces en wordt de algehele efficiëntie aanzienlijk verbeterd.

4. CNC-draaibankverwerking is handig voor de ontwikkeling en wijziging van nieuwe producten. CNC-draaibankverwerking vereist over het algemeen niet veel gecompliceerde procesapparatuur, en de onderdelen met complexe vormen en hoge precisie-eisen kunnen worden verwerkt door het verwerkingsprogramma te programmeren. Wanneer het product wordt verbouwd of het ontwerp wordt gewijzigd, wordt alleen het programma gewijzigd, zonder dat het opnieuw hoeft te worden ontworpen. Gereedschap. Daarom kan de verwerking van CNC-draaibanken met numerieke besturing de productontwikkelingscyclus aanzienlijk verkorten en een snelkoppeling bieden voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten, productverbetering en modificatie.

5. CNC-draaibankverwerking kan worden ontwikkeld tot een geavanceerder productiesysteem. CNC-draaibankverwerking en de bijbehorende verwerkingstechnologie vormen de basis van computerondersteunde productie.

6. De initiële investering in CNC-draaibankbewerking is relatief groot. Dit komt door factoren zoals hoge kosten van CNC-draaibankverwerkingsapparatuur, lange voorbereidingsperiode voor de eerste bewerking en hoge onderhoudskosten.

7. De verwerkings- en onderhoudsvereisten van de CNC-draaibank zijn hoog. CNC-draaibank is een typisch CNC-draaibankverwerkingsproduct van technologie-intensieve mechatronica. Het vereist onderhoudspersoneel dat zowel mechanische als micro-elektronica-onderhoudskennis begrijpt, en tegelijkertijd moet het worden uitgerust met betere onderhoudsapparatuur.