Verandert de bumper van metaal naar plastic vanwege het snijden van hoeken?

- 2021-12-08-

Vroege bumpers waren gemaakt van metaal, maar werden later vervangen door plastic.

 

Bij deze vroege auto waren de voorbumper en de achterbumper echt uit dit soort stalen plaat van metaalmateriaal gestanst en waren ze verbonden met het frame. Het voelde als een gepantserde auto of een tank, en ik voelde dat het veiliger was. 

 

Later werd het langzaam vervangen door plastic bumpers. Fiat was de eerste die dit deed en andere merken volgden.

 

Destijds vroegen consumenten zich al af, als je staal vervangt door plastic, kan het dan net zo veilig zijn als vroeger? Is het een beetje te veel om de bochten af ​​te snijden? Ik maak een grapje over het leven van onze autobezitters. Na het checken van de informatie was dit echt niet het geval. 

 

Metaal op plastic heeft een sterkere slagvastheid.

 

Bumper is een systeem, geen aparte schaal. De echte bumper bestaat uit de buitenste schil van de bumper, de binnenste antibotsingsbalk en de twee energieabsorberende dozen aan de linker- en rechterkant van de antibotsingsbalk. Alle andere componenten worden bij elkaar opgeteld om één te vormen. Een complete bumper, of een veiligheidssysteem.

 

De buitenste schil fungeert voornamelijk als buffer bij botsingen met lage snelheid en dit soort krassen, en zijn eigen vermogen om schokken te weerstaan, is eigenlijk niet bijzonder sterk.

 

Het is als een hamer. Deze hamer raakt de energieabsorberende bak van onze auto, en geeft die vervolgens door aan de twee langsliggers aan de achterkant, zodat we veiliger zijn.

 

Van metaal tot plastic, het absorbeert betere energie, maar is veiliger

 

Nu komt het overeen met het veranderen van deze stalen ijzeren hamer in een plastic hamer, en de slagkracht zal minder zijn. Omdat het een plastic bumper is, zal het vervormen en buigen wanneer het een botsing tegenkomt, waardoor een bepaalde hoeveelheid botsingsenergie wordt geabsorbeerd.

 

Dan zijn er nog de twee langsliggers achter de bumper. Dit is de belangrijkste. Het draagt ​​ongeveer 60% van de totale botsingsenergie. Zolang de constructie goed is ontworpen, kan deze 60% continu worden verhoogd, omdat het de overdracht van die kracht betreft.

 

Daarom zal het vervangen van deze bumper door een plastic bumper de veiligheid verhogen in plaats van verminderen. Dit was iets waar ik meer door verrast was. Ik dacht altijd dat het bijna hetzelfde was.

 

Metaal wordt plastic, carrosseriekosten worden verlaagd

 

Dan, voor het gebruikte plastic, is het duidelijk dat de prijs van de auto kan worden verlaagd en de kosten kunnen worden verlaagd. Dit is ook waar we in het begin over klaagden. We hadden het gevoel dat we minder dingen kochten voor hetzelfde geld, toch.

 

Het is ook een bescherming voor voetgangers buiten de auto

 

Het vervangen van de bumper door kunststof heeft nog een functie die niet alleen de inzittenden in de auto beschermt, maar ook de voetgangers buiten de auto.

Dit is het voorbeeld van de ijzeren hamer die ik net noemde. Zojuist heb ik deze ijzeren hamer gebruikt om het slagvastheidsmechanisme in onze auto te raken. Nu is het de persoon die deze ijzeren hamer gebruikt om de weg op te gaan.

 

Je slaat erop, slaat er dan op met een ijzeren hamer, en slaat hem dood, slaat hem met een plastic hamer, misschien is er nog een kans. Dit wordt gezien als een bijkomend voordeel.

 

Metaal op kunststof, lage onderhoudskosten

 

Het metaal wordt er direct afgeschraapt en het plastic wordt eraf geschraapt. Het gebruik van plastic bumpers in plaats van metalen bumpers is de grootste en grootste betekenis in ons dagelijks gebruik, namelijk de lage onderhoudskosten. Hoe zeg je dit?

 

Metalen voorwerpen roesten in een vochtige omgeving, maar kunststoffen roesten niet. Vandaag hebben we wat verf afgeschraapt. Als je van metaal bent, moet je het repareren. Verf het opnieuw of plak er een waterdichte sticker op, maar het plastic is eraf gekrast. Zolang ik nietvind het niet lelijk, dat doet het nietmaakt niet uit of ik het aanhoud.

 

Kunststofvervanging is ook goedkoper dan metaalvervanging

 

Bovendien is mijn bumper gecrasht en moet ik hem vervangen. Uiteraard is de plastic veel goedkoper dan onze stalen. De bumper zelf is ook zwaar. Hoewel het verwaarloosbaar kan worden genoemd, is het bedrag nog steeds acceptabel. Laten we minder uitgeven aan gas.

 

De bumper is veranderd van metaal naar plastic. Over het algemeen is het gunstig voor onze autobezitters en autofabrikanten. De prijs is goedkoper, duurzamer, gemakkelijker te repareren en de veiligheid is beter dan de originele.


Na kennis te hebben genomen van de bovenstaande bumperkennis, laten we eens kijken naar de metalen bultvorm.



-------------------------------------------------- ----------------------EINDE--------------------------- --------------------------