De autobumper

- 2021-12-08-

De voor- en achterkant van de auto zijn uitgerust met bumpers, die niet alleen een decoratieve functie hebben, maar wat nog belangrijker is, het zijn veiligheidsvoorzieningen die schokken van buitenaf absorberen en verlichten, het lichaam beschermen en het lichaam en de inzittenden beschermen.

 

Vele jaren geleden waren de voor- en achterbumpers van auto's voornamelijk gemaakt van metalen materialen. Het U-vormige kanaalstaal is uit staalplaten met een dikte van meer dan 3 mm geponst en de oppervlaktebehandeling is verchroomd. Het werd geklonken of gelast met de framerails en vergeleken met het lichaam. De grote opening lijkt een extra onderdeel te zijn dat er erg lelijk uitziet.

 

Met de ontwikkeling van de auto-industrie en de grootschalige toepassing van technische kunststoffen in de auto-industrie, zijn autobumpers, als een belangrijk veiligheidsapparaat, ook de weg van innovatie ingeslagen. Op dit moment moeten de voor- en achterbumpers van auto's niet alleen de oorspronkelijke beschermingsfunctie behouden, maar ook harmonie en eenheid met de carrosserievorm nastreven en hun eigen lichtgewicht nastreven. De voor- en achterbumpers van een auto zijn gemaakt van plastic en worden plastic bumpers genoemd.

 

De buitenplaat en het buffermateriaal zijn gemaakt van plastic en de dwarsbalk is gestempeld met een koudgewalste plaat met een dikte van ongeveer 1,5 mm om een ​​U-vormige groef te vormen; de buitenplaat en het buffermateriaal zijn aan de dwarsbalk bevestigd en de dwarsbalk en de framelangsbalk kunnen op elk moment met schroeven worden verbonden. Demonteer deze. Het plastic dat in deze plastic bumper wordt gebruikt, is over het algemeen gemaakt van twee soorten materialen, polyester en polypropyleen, en gemaakt door:spuitgieten.Zo is de bumper van de Peugeot 405 gemaakt van op polyester gebaseerde materialen en gemaakt door middel van reactie-spuitgieten. De bumpers van Volkswagen's Audi 100, Golf, Shanghai's Santana, Tianjin's Xiali en andere modellen zijn gemaakt van polypropyleen door spuitgieten. Er is in het buitenland ook een soort plastic genaamd polycarbonaat-serie, die is geïnfiltreerd in legeringscomponenten en de methode van legeringsspuitgieten toepast. De verwerkte bumper heeft niet alleen een hoge sterkte en stijfheid, maar heeft ook het voordeel dat hij lasbaar is en goede coatingprestaties heeft. Steeds meer gebruik in auto's.

 

De geometrische vorm van de bumper moet niet alleen rekening houden met de consistentie met de vorm van het hele voertuig om esthetiek te garanderen, maar ook voldoen aan de mechanische kenmerken en energieabsorptiekenmerken om schokabsorptie en ontspanning tijdens een botsing te garanderen, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

 

De bumper heeft de functies van veiligheidsbescherming, decoratie van het voertuig en verbetering van de aerodynamische eigenschappen van het voertuig. Vanuit veiligheidsoogpunt kan de auto een bufferende rol spelen bij een aanrijding bij lage snelheid, waardoor de voor- en achterzijde van de auto worden beschermd; het kan een bepaalde rol spelen bij het beschermen van voetgangers bij een ongeval met een voetganger. Vanuit het oogpunt van uiterlijk is het decoratief en is het een belangrijk onderdeel geworden van het verfraaien van het uiterlijk van een auto; tegelijkertijd heeft de autobumper ook een bepaald aerodynamisch effect.

Samenvattend, na het begrijpen van de relevante componenten van autobumpers, weten we dat autoverzekeringen zijn gemaakt van kunststof en kunststof spuitgieten gebruiken. Sunbright Technology heeft een natuurlijk voordeel bij spuitgieten, of het nu gaat om spuitgietmatrijzen of spuitgietonderdelen die uw beste keuze zijn. Welkom bij uw aanvraag.


De link van de plastic injectie Auto-onderdelen is zoals hieronder voor uw referentie.

Kunststof injectie auto-onderdelen