3D CMM

- 2021-12-09-

3D instapmodel NIEUW SPECTRUM heeft contactscantechnologie als standaarduitrusting opgenomen. Deze verbetering brengt ook alle 3D-series naar het scantijdperk. De contactscanfunctie kan meer puntgegevens verkrijgen en contourinformatie kan een betere betrouwbaarheid en herhaalbaarheid verkrijgen dan enkelpuntsmeting, om de kwaliteit van zendingen te controleren en de productiekosten te verlagen.

 

Dit is onze nieuwste 3D CMM in de fabriek in Huizhou. Het kan de tolerantie binnen +/- 0,02 mm worden geregeld.



 

 

Trouwens, maak hierbij kennistips van 3D CMM populair.

 

Meetmachine met drie coördinaten (meestal drie-coördinaten-meetmachine genoemd), 3D-coördinatenmeetmachines, aangeduid als CMM

.

Voornamelijk gebruikt in de machinebouwindustrie. Zoals auto's, schepen, ruimtevaart, mallen, werktuigmachines, enz. Om de geometrische afmetingen, vorm- en positiefouten en oppervlaktecontouren van verschillende mechanische onderdelen te meten. Bovendien wordt het nu veel gebruikt in reverse engineering.

 

Sommige CMM-machines die zijn uitgerust met lasersondes kunnen ook worden gebruikt om zachte materialen en materialen met gemakkelijk beschadigde oppervlakken te meten.

 

De hoogste precisie is nu de CMM geproduceerd door het Duitse Zeiss-bedrijf en het Duitse Leitz-bedrijf.


Drie-coördinaten is een meetmachine met drie coördinaten, die verwijst naar een instrument dat in staat is om geometrische vormen, lengtes en cirkelvormige delen binnen de ruimte van een hexahedron te meten. Het wordt ook wel een drie-coördinaten meetmachine of een drie-coördinaten meetbed genoemd.

 

Het werkingsprincipe van drie coördinaten:

 

Elke vorm is samengesteld uit ruimtelijke punten en alle geometrische metingen kunnen worden toegeschreven aan het meten van ruimtelijke punten. Daarom is een nauwkeurige verzameling van ruimtelijke puntcoördinaten de basis voor het evalueren van elke geometrische vorm.

 

Het basisprincipe van een meetmachine met drie coördinaten is om het gemeten deel in de toegestane meetruimte te plaatsen, nauwkeurig de waarden van de punten op het oppervlak van het gemeten deel in de drie coördinaatposities van de ruimte te meten en de coördinaatwaarden te verwerken van deze punten via computergegevens.

 

Passend om meetelementen te vormen, zoals cirkels, bollen, cilinders, kegels, gebogen oppervlakken, enz., door middel van wiskundige berekeningen om hun vorm, positietolerantie en andere geometrische gegevens te verkrijgen.

 

In de meettechnologie zorgde de opkomst van roosterlinialen en later capacitieve roosters, magnetische roosters en laserinterferometers voor een revolutie in de digitalisering van dimensionale informatie, die niet alleen digitale weergave mogelijk maakt, maar ook computerverwerking voor geometrische metingen, die vervolgens wordt gebruikt om de lay-out te controleren. Baseren.

 

Een meetinstrument met drie coördinaten kan worden gedefinieerd als "een detector die in drie richtingen kan bewegen en op drie onderling loodrechte rails kan bewegen.

 

De detector verzendt signalen in contact of niet-contact, enz., en de verplaatsing van de drie assen Meetsysteem (zoals optische liniaal) is een instrument dat de coördinaten (X, Y, Z) van elk punt van het werkstuk berekent en verschillende functies via een gegevensverwerker of computer."

 

De meetfuncties van het meetinstrument met drie coördinaten moeten maatnauwkeurigheid, positioneringsnauwkeurigheid, geometrische nauwkeurigheid en contournauwkeurigheid omvatten.

 

Toepassingsgebied van drie coördinaten

 

Meet zeer nauwkeurige geometrische onderdelen en gebogen oppervlakken;

Meet mechanische onderdelen met complexe vormen;

Detecteer vrije-vorm oppervlakken;

Optionele contact- of contactloze sonde voor continu scannen.

 

De functie van drie coördinaten:

 

Handmatige meting van geometrische elementen met drie coördinaten, inclusief punten, lijnen, oppervlakken, cirkels, bollen, cilinders, kegels, enz.;

 

Curve- en oppervlaktescanning, ondersteuningspuntscanfunctie, gegevensuitvoer van IGES-bestand, nominale CAD-gegevensdefinitie, ASCII-tekstgegevensinvoer, nominale curve-scanning, contouranalyse conform tolerantiedefinitie.

 

Berekening van vorm- en positietoleranties, waaronder rechtheid, vlakheid, rondheid, cilindriciteit, loodrechtheid, helling, parallelliteit, positie, symmetrie, concentriciteit, enz.;

 

Ondersteunt meerdere uitvoermethoden, zoals traditionele gegevensuitvoerrapporten, grafische inspectierapporten, grafische gegevensannotaties en gegevenslabeluitvoer.

 

 

 

---------------------EINDE---------------------------